ball

Liverpool va călători în Qatar în decembrie pentru a concura la Campionatul Mondial de fotbal al Fifa după ce statul Golfului a fost numit ca noua gazdă.

Turneul anual, cu campionii celor șase continente, va avea loc în timpul iernii, câștigătorii Ligii Campionilor, Liverpool, intrând în faza semifinală.

Qatar va organiza următoarele două ediții ale turneului în 2019 și 2020.

Acesta va găzdui, de asemenea, Cupa Mondială în 2022.

Anterior s-a raportat că Cupa Mondială a Clubului nu va avea loc anul acesta după ce Fifa aaprobat modificările pentru turneu.

Una dintre aceste schimbări a fost să-l înlocuiască cu un turneu de 24 de echipe, care ar avea loc la fiecare patru ani în loc de Cupa Confederațiilor.

Ultima apariție a lui Liverpool la Cupa Mondială a Cluburilor a avut loc în Japonia după triumful Ligii Campionilor în 2005. Au pierdut cu 1-0 în fața Campionilor Sud-Americani Sao Paulo în finală.Acesta va găzdui, de asemenea, Cupa Mondială în 2022.

Real Madrid a câștigat Cupa Mondială de anul trecut, învingându-i pe Emiratele Arabe Unite cu 4-1 în finală în decembrie pentru al treilea titlu în tot atâția ani.

Luni, la începutul zilei, Comitetul organizator al Cupei Mondiale din Qatar 2022 a publicat ultimul său raport privind angajații, în care a afirmat că este „extrem de mândru de progresele înregistrate în ultimul an”.

Cu toate acestea, este, de asemenea, a dat detalii despre locul de muncă legate de moartea unui angajat, care a dus la „îndepărtarea” de „cheie de mai multe, inclusiv personalul senior desecuritate și sănătate manageri”.

Acesta a raportat, de asemenea, decese legate de lipsa de muncă a 10 lucrători, inclusiv unul care a fost lovit de o mașină.

Hassan Al-Thawadi, Secretarul General al Comitetului Suprem pentru livrare și moștenire, a declarat BBC că „fiecare moarte este o tragedie”.

„În ceea ce privește bunăstarea lucrătorilor, deși s-au înregistrat progrese în Statul Qatar, mai sunt încă multe de făcut”, a afirmat el.

„În cadrul Comisiei Supreme, lucrăm din greu cu ONG-uri, instituții medicale și cu universități pentru a face tot ce putem pentru a aborda aceste probleme.

„În legătură cu moartea, indiferent de ceea ce spunem, nu va fi niciodată suficient. Dar facem tot ce putem, și lucrăm pentru a ne asigura că orice soluții am pune în aplicare, de asemenea, nu sunt doar soluții care abordează lumina reflectoarelor, sunt soluții care rămân dincolo de 2022.”

În februarie, Amnesty International a declarat că ar putea exista până la 4 000 de morți înaintde începerea Cupei Mondiale 2022.

Potrivit unui raport al Confederației Sindicatelor Internaționale,

peste 1200 de lucrători au murit deja din 2010. Stephen Cockburn, director adjunct al problemelor globale de la Amnesty International, a declarat la momentul respectiv: „Timpul se scurge, dacă autoritățile din Qatar vrea să livreze o moștenire putem veseli – și anume o muncă de sistem care se termină abuz și suferința provocată atât de mulți lucrători migranți, în fiecare zi.Potrivit unui raport al Confederației Sindicatelor Internaționale,

„Autoritățile Qatari au luat câteva măsuri importante pentru a proteja drepturile forței de muncă, dar mai sunt multe de făcut. Găuri în reformele la data spun mulți lucrători sunt încă blocat în condiții dure, vulnerabile la exploatare și abuz, în timp ce cei care se întorc acasă face deci cu mâna goală, cu nici o despăgubire și nu de justiție.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here